Bila jemariku menari

Wednesday, 27 February 2013

singgah jap....ada benda nak cakap

assalamualaikum....

wah , penat! baru je balik walking blog. tenet lak slow. loading memanjang je. cuaca kurang baik kot. tapi gambar banyak n besar-besar pulak tu.... Banyak la Kak Yana dapat ilmu pagi ni. Ada kisah untuk ibu-ibu,untuk remaja, ada keluhan hati, ada pengalaman travel, ada tip kesihatan,ada kisah makan, ada tip pasal nuffnang n macam-macam lagi....  semua menarik.

Banyak-banyak tu Kak Yana tertarik cite pasal tujuan berblog n adat berkawan. Ya la.... orang baru macam Kak Yana hanya terfikir nak cari follower seramai yang boleh. sebabnya nak berkongsi cite , berita, pengalaman, tip macam-macam hal. nak kenal surirumah, nak kenal cikgu-cukgu, pelajar-pelajar, doktor-doktor, misi-misi, polis-polis askar-askar dan semua kalau boleh. nak tahu gaya masing-masing menulis.Jika kita bersua dengan member, takkan dengar sorang je bercakap, mestilah nak ada respon. Ya tak????

Sebab tu la kita kena tinggal komen. paling tidak beri salam -assalamualaikum... pasti berjawab lah. yang tak jawab tu.. tandanya gelap hati!! cuba bayangkan kalu setiap hari100 orang yang beri salam.... maka sejahtera lah kita. kalau hanya singgah tanpa komen, ibarat kata macam kita pergi rumah member n terus balik, member tu tak tau pun yang kita sudi luangkan masa jengah dia. manalah nak erat sillaturahim???
sebab sillaturrahim lah... kita kena kunjung balas :d


kalau blog member kita kurang menarik tu.... follow jugalah... ada sesuatu yang dia nak beritahu. moga ada hidayah dari Allah buat kita semua. Sesungguhnya naluri, sumber inspirasi n ilham itu datang dariNYA. Kita harus bersyukur.

k, jumpa lagi....


14 comments:

  1. hik3..
    tmbh follower byk2 yea akk...

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum kak yana....=D

    ReplyDelete
  3. Betul tu Dayana.... masa mula2 OKje BW okje main folo je komennya idak...lama2 dah pandai kena komen barulah orang tu nak kunjung balas balik...hehe

    ReplyDelete
  4. ni cara nak buang word verification tu...lupa naka habaq hari tu..hehe

    http://jombinabelog.blogspot.com/2012/01/buang-word-verification-pada-comment-di.html

    ReplyDelete
  5. Salam sis ; salam perkenalan ... :)

    da follow sis [28]...

    ptg t jgn lupe tonton BCL :)))

    ReplyDelete
  6. salam kenal....balas follow sini....

    ReplyDelete
  7. BEST ADA BLOG NI,MCM2 INFO KITA DAPAT..GENG ALAM MAYA PUN RAMAI..:)

    ReplyDelete
  8. InsyaAllah Yana, kalau takde kerja mmg dpb pc je akak ni. Tapi kena dulukan rumahtangga, suami dan anak. Kdg akak pergi blog org lain pun tak berbalas kunjungan, akak faham. Kena positif, fikir yg baik2 je..hehe.

    ReplyDelete
  9. memang best berblog ni sebab dapat ramai kawan..
    err yana..lagi best kalau word verification tu tak ada..

    ReplyDelete
  10. Salam Kak Yana..
    salam kenal dr Sabah..sy singgah follow sni #31...
    seronok bila ramai kawan ada di serata Malaysia...:)

    ReplyDelete
  11. Betul2.....ramai kawan diajak berbual eventhough tk pernah jumpa...

    ReplyDelete
  12. Perkongsian satu wadah mencari kebenaran....

    ReplyDelete